Over dokter Wever

Dokter Wever

Dokter Wever - portret Capi Wever

Dokter Capi Wever (1966) heeft van chirurgie van het gelaat zijn levensmissie gemaakt. Hij heeft ruim 3000 neuscorrecties en verjongings-operaties verricht, en staat bij zijn patiënten bekend als een absolute perfectionist.

Hoewel dokter Wever vrijwel alle operaties aan het gelaat beheerst, staat hij vooral bekend om zijn natuurlijk ogende neuscorrecties en facelifts. 

De uitgangspunten zijn altijd een gedegen advies, en een voorspelbaar en natuurlijk resultaat.

Loopbaan

Dokter Wever - internationale lezing
Dr. Wever tijdens ISAPS Miami.

Dokter Wever groeide op op het Caribische eiland Aruba. Hij studeerde enkele jaren in het Amerikaanse Massachusetts voordat hij in 1987 in Amsterdam (VUMC) aan de studie geneeskunde begon. Aan het UMC Radboud in Nijmegen specialiseerde hij in de KNO-heelkunde en promoveerde daarbij op een spraakmakend medisch ethisch proefschrift.

De VS is altijd een belangrijke bron van inspiratie geweest in zijn professionele levensloop. Na zijn opleiding werd hij door de Amerikaanse plastisch chirurgische pionier dr. Steve Perkins (Indianapolis) aan de hand genomen. Van hem leerde hij de fijne kneepjes van neuscorrecties en face- halslift chirurgie. 

In een latere fase van zijn carrière ontwikkelde hij een vriendschap met prof. Tessa Hadlock (Harvard University) van wie hij hersteloperaties van de aangezichtszenuw leerde.

Onder collega’s heeft dokter Wever een internationale reputatie. Hij geeft jaarlijks tientallen lezingen aan zowel plastisch KNO-artsen als plastisch chirurgen.

Dokter Wever is eveneens werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) waar hij hersteloperaties verricht bij patiënten met een aangezichtsverlamming.