U bevindt zich hier: Welkom » Kinvergroting
Dokter Wever - kinvergroting

Kinvergroting

Een kleine kin komt vaak voor en is gelukkig lang niet altijd een reden tot zorg. Vooral bij vrouwen kan een kleinere kin het gezicht sieren, als het ware zachter en vrouwelijker maken. Bij meer ernstige gevallen is dat echter minder het geval. Een te kleine kin kan zich op verschillende manieren voordoen. Op de eerste plaats kan de kin in verticale richting te klein zijn. Dat betekent dat de afstand van de onderlip tot de onderkant van de kin relatief te kort is ten opzichte van de rest van het gelaat.

Lees verder...

We spreken dan van “micrognathie”. Daarnaast kan de kin te weinig naar voren ontwikkeld zijn. We spreken dan ook wel van “retrognathie”. Dat kan in het kader van een onderontwikkeling van de gehele onderkaak zijn. Het kan ook zo zijn dat alleen de kin zelf te weinig ontwikkeld is, bij een (vrijwel) normaal ontwikkelde onderkaak. In veel gevallen is er overigens sprake van een combinatie van micrognathie en retrognathie. Doorgaans is ook de bovenkaak betrokken, en soms zijn er ook standsafwijkingen van de tanden en kiezen. Al met al zijn dit vaak complexe problemen, waarbij ook de kaakchirurg betrokken wordt.

 

Is de wens puur esthetisch, dan zijn er verschillende technieken om een kleine kin te vergroten. Heeft u een kin die vooral in verticale richting te kort is, dan wordt u door ons naar de kaakchirurg verwezen. Hoewel een normale kin implantaat een bijdrage levert aan de verticale lengte, is dat meestal bescheiden. Er bestaan siliconen implantaten die specifiek bedoeld zijn om de lengte van de kin te vergroten, maar die zijn dermate groot dat dokter Wever daar liever niet mee werkt. Om de kin meer naar voren te plaatsen kan tussen verschillende operatieve benaderingen gekozen worden. De kaakchirurg kan de onderkaak of kin bijvoorbeeld naar voren schuiven. Een andere optie is om alleen het volume aan te vullen. Dat kan met injectable fillers, met lichaamseigen vet, of met een kin implantaat. Alle drie materialen zijn in principe geschikt, maar hebben hun eigen voordelen en beperkingen. De beperking van fillers is met name de tijdelijkheid. De voordelen zijn de omkeerbaarheid, de relatief lage prijs, en de lage belasting. Lichaamseigen vet heeft niet de beperking van tijdelijkheid, maar het is wel moeilijker om ermee aan een kin in detail vorm te geven. Voor dat doel is een siliconen kin implantaat de beste optie. Door de stevige structuur kan vrij precies en natuurlijk vorm gegeven worden aan een te kleine kin. Meestal wordt het implantaat onder algemene narcose geplaatst, via een snede onder de kin. De operatie duurt ongeveer een uur en wordt doorgaans niet als zwaar ervaren. Het betreft hier zogenaamde “solide siliconen” implantaten die dus niet kunnen lekken zoals bij borst implantaten soms het geval is. Ze kunnen permanent blijven zitten en hoeven gedurende uw leven niet te worden gewisseld. Een kin implantaat kan, net als een filler, ontstoken raken. Het risico daarop is rond de 5%. Wanneer dat gebeurt moet het implantaat in principe verwijderd worden.

Dokter Wever - neuscorrectie

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is bij uitstek een operatie waarbij cosmetisch grote winst behaald kan worden: de kosten-baten balans valt dikwijls zeer gunstig uit. Patiënten van dokter Wever weten dit doorgaans ook zeer goed, hebben van nature een scherp esthetisch zelfbeeld en een helder idee over de verandering die ze graag willen.
Lees meer...

Dokter Wever - face en halslift

Face- en halslift

Veroudering is een geleidelijk proces waarbij verticale verzakking, verlies van bot en vet, en oppervlakte veranderingen van de huid een hoofdrol spelen. Het gevolg is het in meer of mindere mate ontstaan van dunne rimpels, diepere plooien, en schaduwen.
Lees meer...

Dokter Wever - kinvergroting

Kleine halslift of “submentoplastiek”

Ook jonge patiënten klagen wel eens over het gebrek aan contour van hun kin en kaaklijn. Soms is de oorzaak overgewicht en is het beste advies om een paar kilo af te vallen. Vaker echter, is er sprake van aanleg en van een specifieke anatomische bouw die de aanleiding is voor het probleem.
Lees meer...

Dokter Wever - wenkbrauwen en oogleden behandeling

Wenkbrauwen en oogleden

De rimpels in het voorhoofd, de positie van de wenkbrauwen, en het overhangen van de huid van de bovenoogleden zijn allemaal verschijnselen van hetzelfde verouderingsproces. Verticale verzakking van de wenkbrauwen, verlies van vet rondom de oogkas, overactiviteit van de voorhoofdspieren, en het dunner worden van de huid zijn mede verantwoordelijk voor de overhangende oogleden.
Lees meer...