Dokter Wever - kinvergroting

Kleine halslift of "submentoplastiek"

Ook jonge patiënten klagen wel eens over het gebrek aan contour van hun kin en kaaklijn. Soms is de oorzaak overgewicht en is het beste advies om een paar kilo af te vallen. Vaker echter, is er sprake van aanleg en van een specifieke anatomische bouw die de aanleiding is voor het probleem. Bij een terugwijkende of kleine kin, bijvoorbeeld, staan de onderkin spieren vaak minder strak, waardoor de onwenselijke vorm ontstaat. Het vergroten van de kin kan in zulke omstandigheden een groot verschil maken.

Halslift

Een kleine halslift of “submentoplastiek” is een effectief alternatief. Soms denken patiënten dat liposuctie het probleem kan oplossen en in een enkel geval is dat ook een terechte gedachte. Uit ervaring blijkt echter dat er meestal meer aan de hand is dan alleen het oppervlakkige vet wat bij liposuctie kan worden bereikt. In veel gevallen zijn de spieren ook verdikt of is er een teveel aan vet onder de halsspieren. Via een kleine snede onder de kin kan het gebied in beeld worden gebracht en precies bekeken worden welke onderdelen verantwoordelijk zijn voor de volle contour. Eventueel kan tijdens dezelfde ingreep en via dezelfde snede ook een kin-implantaat geplaatst worden. Operaties aan de voorkant van de hals worden door patiënten doorgaans als vervelend ervaren wanneer alleen lokaal verdoving wordt gebruikt. Een kleine halslift wordt dan ook onder algehele narcose verricht. De duur is ongeveer 1 uur. De ingreep is niet pijnlijk en het herstel is voorspoedig. Na een week worden de hechtingen verwijderd. De belangrijkste complicaties die kunnen voorkomen zijn een onderhuidse nabloeding en problemen met de genezing van het litteken.

Klassieke halslift

Bij patiënten boven de 40 jaar is een kleine halslift zelden een toereikende oplossing, doordat er veelal ook sprake is van overtollige huid. Als alleen de spieren en het vet worden aangepakt, blijft er losse huid over en is het cosmetisch resultaat doorgaans niet de moeite waard. Een klassieke halslift, al of niet in combinatie met een facelift, wordt dan aanbevolen.

Andere behandelingen: