U bevindt zich hier: Welkom » Kleine halslift of submentoplastiek
Dokter Wever - kinvergroting

Kleine halslift of “submentoplastiek”

Ook jonge patiënten klagen wel eens over het gebrek aan contour van hun kin en kaaklijn. Soms is de oorzaak overgewicht en is het beste advies om een paar kilo af te vallen. Vaker echter, is er sprake van aanleg en van een specifieke anatomische bouw die de aanleiding is voor het probleem. Bij een terugwijkende of kleine kin, bijvoorbeeld, staan de onderkin spieren vaak minder strak, waardoor de onwenselijke vorm ontstaat. Het vergroten van de kin kan in zulke omstandigheden een groot verschil maken.

Lees verder...

Een kleine halslift of “submentoplastiek” is een effectief alternatief. Soms denken patiënten dat liposuctie het probleem kan oplossen en in een enkel geval is dat ook een terechte gedachte. Uit ervaring blijkt echter dat er meestal meer aan de hand is dan alleen het oppervlakkige vet wat bij liposuctie kan worden bereikt. In veel gevallen zijn de spieren ook verdikt of is er een teveel aan vet onder de halsspieren. Via een kleine snede onder de kin kan het gebied in beeld worden gebracht en precies bekeken worden welke onderdelen verantwoordelijk zijn voor de volle contour. Eventueel kan tijdens dezelfde ingreep en via dezelfde snede ook een kin-implantaat geplaatst worden. Operaties aan de voorkant van de hals worden door patiënten doorgaans als vervelend ervaren wanneer alleen lokaal verdoving wordt gebruikt. Een kleine halslift wordt dan ook onder algehele narcose verricht. De duur is ongeveer 1 uur. De ingreep is niet pijnlijk en het herstel is voorspoedig. Na een week worden de hechtingen verwijderd. De belangrijkste complicaties die kunnen voorkomen zijn een onderhuidse nabloeding en problemen met de genezing van het litteken.

 

Bij patiënten boven de 40 jaar is een kleine halslift zelden een toereikende oplossing, doordat er veelal ook sprake is van overtollige huid. Als alleen de spieren en het vet worden aangepakt, blijft er losse huid over en is het cosmetisch resultaat doorgaans niet de moeite waard. Een klassieke halslift, al of niet in combinatie met een facelift, wordt dan aanbevolen.

Dokter Wever - neuscorrectie

Neuscorrectie

Een neuscorrectie is bij uitstek een operatie waarbij cosmetisch grote winst behaald kan worden: de kosten-baten balans valt dikwijls zeer gunstig uit. Patiënten van dokter Wever weten dit doorgaans ook zeer goed, hebben van nature een scherp esthetisch zelfbeeld en een helder idee over de verandering die ze graag willen.
Lees meer...

Dokter Wever - face en halslift

Face- en halslift

Veroudering is een geleidelijk proces waarbij verticale verzakking, verlies van bot en vet, en oppervlakte veranderingen van de huid een hoofdrol spelen. Het gevolg is het in meer of mindere mate ontstaan van dunne rimpels, diepere plooien, en schaduwen.
Lees meer...

Dokter Wever - wenkbrauwen en oogleden behandeling

Wenkbrauwen en oogleden

De rimpels in het voorhoofd, de positie van de wenkbrauwen, en het overhangen van de huid van de bovenoogleden zijn allemaal verschijnselen van hetzelfde verouderingsproces. Verticale verzakking van de wenkbrauwen, verlies van vet rondom de oogkas, overactiviteit van de voorhoofdspieren, en het dunner worden van de huid zijn mede verantwoordelijk voor de overhangende oogleden.
Lees meer...

Dokter Wever - kinvergroting

Kinvergroting

Een kleine kin komt vaak voor en is gelukkig lang niet altijd een reden tot zorg. Vooral bij vrouwen kan een kleinere kin het gezicht sieren, als het ware zachter en vrouwelijker maken. Bij meer ernstige gevallen is dat echter minder het geval.
Lees meer...