Neustipcorrectie

Bent u op zoek naar een specialistische ingreep om de vorm en grootte van uw neustip te veranderen, dan zit u goed bij Dr. Wever. Voor deze ingreep is veel deskundigheid vereist en als chirurg is het een grote verantwoordelijkheid om uw verwachtingen waar te maken. Gelukkig lukt dit vrijwel altijd, een enkele keer is er een touch-up nodig.

Touch-up

De kans op een touch-up bij een neustipcorrectie ligt tussen de 10 en 20%. Deze wordt binnen een jaar na de operatie verricht. Hierdoor kan het resultaat van de neustipcorrectie eerst aanzienlijk verbeteren en daarnaast is het weefsel na een operatie nog stug en laat het zich nog niet goed aanpassen. 

Bij een neustipcorrectie is het dus belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Onze specialisten zullen u uitgebreid informeren over de mogelijke resultaten en eventuele risico’s die gepaard gaan met de procedure. Ze zullen de tijd nemen om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij elke stap van het proces, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Een complexe ingreep

Een neustipcorrectie is een complexe procedure die specifiek gericht is op het aanpassen van de vorm en symmetrie van de neustip. Soms vragen klanten naar een “kleine” neuscorrectie. In sommige gevallen is zo’n kleine ingreep de oplossing, maar meestal is het nodig om de gehele neus aan te passen om de verwachtingen van de klant waar te maken. De neuspunt, neusrug en neusvleugel werken namelijk cosmetisch samen en vormen één geheel. 

 

Bij Dr. Wever staan uw wensen en verwachtingen centraal. Tijdens een uitgebreid consult zal de chirurg uw specifieke esthetische doelen bespreken en een evaluatie van uw neus uitvoeren. Hij zal de structuur en anatomie van uw neustip beoordelen om de meest geschikte technieken te bepalen, die nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Handigheid in de techniek

Bij Dr. Wever werkt de chirurg op een systematische manier, zodat binnen zijn techniek routine wordt opgebouwd. Dit zorgt voor een grote deskundigheid met betrekking tot deze techniek. Door het combineren van expertise en de nieuwste technologieën kan onze chirurg subtiele veranderingen aanbrengen die uw neustip in balans brengen met de rest van uw gezicht.

 

Als u geïnteresseerd bent in een neustipcorrectie, neem dan contact met ons op. Wij horen graag meer over uw behoeften en verwachtingen, waarna we een op maat gemaakt behandelplan voor u opstellen. 

FAQ neustipcorrectie

Meestal meteen na het verwijderen van het kapje, hoewel de fine-tuning nog enkele maanden tot meer dan een jaar in beslag neemt, zeker indien u een dikke huid heeft.

Een neustipcorrectie wordt niet als een pijnlijke behandeling ervaren.

Afhankelijk van uw werkzaamheden adviseren wij u na twee weken uw werkzaamheden/ opleiding te hervatten.

Indien er sprake is van medische klachten, kan uw zorgverzekeraar een deel van uw neustipcorrectie vergoeden.

Deze vraag wordt regelmatig gesteld in onze praktijk. De angst voor een “zichtbaar litteken” is enerzijds begrijpelijk, maar wordt helaas ook actief aangewakkerd door sommige media. In de praktijk is de keuze van techniek echter niet zo bijzonder belangrijk voor u, zolang de chirurg in kwestie maar ervaren is met wat hij/zij doet. In ervaren handen is het litteken van een “open” neustipcorrectie niet tot vrijwel niet zichtbaar, en eigenlijk zelden een bron van ontevredenheid. Ons advies is: kies uw chirurg uit op zijn/haar ervaring, reputatie en resultaten en niet op de “techniek” van opereren.

Andere behandelingen: